Forum mieszkańców osiedla Forum mieszkańców osiedla "Zielone Zacisze" Etapy D i E
ul. Zielone Zacisze 1 i 3, 03-294 Warszawa GPS: 52°17'17.59"N, 21°03'13.17"E

FAQFAQ  SzukajSzukaj  LinksLinki (57)  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Album (558)Album (558) RSSRSS
 <b>FORUM</>FORUM  <b>PORTAL</b>PORTAL  <b>Mail</b>Mail  <b>ZACISZE.INFO</>ZACISZE.INFO
 Ogłoszenie 

Jesteś Mieszkańcem, nie masz pełnego dostępu do Forum ?

- zobacz tutaj

Poprzedni temat :: Następny temat
Surowiec Shmatko Conceptus.pl
Autor Wiadomość
admin 
@Admin

Wysłany: 2007-03-20, 22:51   Surowiec Shmatko Conceptus.pl

Poniżej oferta, którą udało się uzyskać akademusowi:

Cytat:
Witam,

Nawiązując do korespondencji ws. specjalnych ofert dla mieszkańców
Zielonego Zacisza, chciałbym przedstawić panu informację na temat
upustów przy odbiorze mieszkań w Waszym osiedlu:

-------

Promocja, którą można łączyć.
Zniżki dla mieszkańców Osiedla, którzy zamówią odbiór
mieszkania u inżyniera za pomocą strony www.odbiormieszkania.pl

Firma Surowiec Shmatko Conceptus.pl proponuje zniżki na odbiór
mieszkań na terenie osiedla. Umów się z sąsiadami i korzystajcie
ze zniżek:

- odbiór trzech mieszkań (jeden inspektor w jednym dniu)- 210 zł za
każde mieszkanie,
- odbiór dwóch mieszkań (jeden inspektor w jednym dniu) - 220 zł
za każde mieszkanie,
- odbiór jednego mieszkania (jeden inspektor w jednym dniu) - 230 zł
(normalna cena 244 zł) za mieszkanie.

W ramach usługi firma gwarantuje:

- sprawdzenie obwodów elektrycznych, instalacji hydraulicznych i
wentylacji, ścian i tynków, podłóg, parkietów i glazury, okien i
odpływu na balkonie,
- przygotowanie kompletnej dokumentacji protokołu odbioru technicznego,
- efektywną usługę wykonaną w oparciu o Polskie Normy.

Czytaj więcej na www.odbiormieszkania.pl

------

Informacja o firmie:
Spółka Conceptus.pl jest biurem inżynierskim specjalizującym się
w przygotowaniu i kompleksowej realizacji inwestycji budowlanych.

W zakres naszej działalności wchodzą: remonty, budowy i nadzór
inwestorski oraz wspomaganie większych przedsięwzięć:
harmonogramy, kosztorysy i rozliczenia finansowe.

Dzięki szerokiej współpracy z podwykonawcami branżowymi oraz
zastosowaniu najnowszych narzędzi wspomagania jesteśmy w stanie
zorganizować i koordynować Twoje inwestycje.
Zobacz Portal

neverland 
Legenda Forum

Wysłany: 2007-03-21, 09:52   

No to mamy konkurencję :) Może to wpłynie na cenę :)

tomson13 
Bywalec

Etap:
Etap D

Wysłany: 2007-03-22, 22:34   

Trzeba się z sąsiadami z piętra lub klatki umówić na wspólny odbiór :)

marcin_zz 
Aktywny Forumowicz

Etap:
Etap D

Wysłany: 2007-03-22, 22:44   

bzdury, szkoda kasy, bym musiał na głowę upaśc
ale co ta, naiwni się zawsze znajdą

jorge 
Honorowy Działacz
Marek

Etap:
Etap D

Wysłany: 2007-03-23, 09:01   

marcin_zz napisał/a:

Dlaczego sadzisz ze bzdury?? Jak ktos sie na tym nie zna to czemu ma nie skorzystac z uslug specjalisty?

kmyczek 
Honorowy Działacz

Wysłany: 2007-03-23, 09:10   

Wszystko zależy czy Ci specjaliści są faktycznie specjalistami, czy osobnikami z "Usterki"

SebeQ 
Legenda Forum

Wysłany: 2007-03-23, 09:32   

Hehe znajomy miał takiego gościa, wszystko wylukał łącznie z ryską szybki na domofonie!!!
Ja tam biorę takiego gościa i wisi mi czy ktoś myśli że to bzdura.

marcin_zz 
Aktywny Forumowicz

Etap:
Etap D

Wysłany: 2007-03-23, 09:38   

jeśli są to fachowcy z prawdziwego zfarzenia to ok, ale z rozmów ze znajomymi którzy korzystali z usług takich Panów to szkoda kasy, wystarczy poświęcić troszke więcej czasu i wszystkiego można się dopatrzeć, wystarczy tylko wiedzieć na co zwracać uwagę

jorge 
Honorowy Działacz
Marek

Etap:
Etap D

Wysłany: 2007-03-23, 09:39   

ja tez mam miec zalatwionego goscia ktory wszystko ma sprawdzic. Koszt jest maly a zawsze moze znalezc cos co na co sam bym nie wpadl.

neverland 
Legenda Forum

Wysłany: 2007-03-23, 09:50   

kmyczek napisał/a:
Wszystko zależy czy Ci specjaliści są faktycznie specjalistami, czy osobnikami z "Usterki"

Tego nigdy nie wiadomo. Ale w necie znalazłem tylko 2 takie firmy. Ja osobiście zamierzam skorzystać. Nie dlatego że, jak napisał Marcin_zz, jestem naiwny, ale dlatego, że za cholerę się na tym nie znam. Nie mam pojęcia gdzie spojrzeć, zajrzeć itd.

marcin_zz napisał/a:

Osobiście trochę mnie wkurza takie podejście do sprawy. Są to pewnie normalne firmy, wykonujące zwykłą usługę. Myślę, że nikt nie powinien bez żadnych przesłanek ku temu podważać jakosć ich usług wypisując, że korzystają z nich tylko naiwni frajerzy, co sugeruje, że są to zwykli naciągacze.
Troszkę zrozumienia. Nie każdy zna się na budowlance.

kmyczek 
Honorowy Działacz

Wysłany: 2007-03-23, 09:55   

Zaczyna się z tego robić kolejna bezsensowna dyskusja, jak w przypadku "Po co wam dekoratow wnętrz". A co za różnica po co?? Jak ktoś ma ochote to bierze sobie tę, czy tamtą osobe i jej płaci z własnej kieszeni, ale potem ma przynajmniej komfort psychiczny, że chociażby ma dobrą wentylacje w domu.

AGA. K 
Zasłużony
Aga

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2007-03-23, 11:11   

popieram Kamyczku, jak ktoś chce to dlaczego nie może skorzystać z usług innych, niech każdy kto wyzywa innych na forum od leniuchów albo głupków sie trochę zastanowi zanim coś napisze. wypisywanie obelg pod adresem innych niczemu dobremu nie służy, a forum jest po to żeby wspólnie rozwiązywać problemy i dzielić się swoimi doświadczeniami, a nie obrażać innych.
Pozdrawiam

neverland 
Legenda Forum

Wysłany: 2007-03-23, 13:23   

Dokładnie o to mi chodziło. Dzięki.

SebeQ 
Legenda Forum

Wysłany: 2007-03-23, 22:10   

Dzisiaj dowiedziałem się, że znajomy mieli okazję skorzystać z usług Pana z pierwszego ogłoszenia i są bardzo zadowoleni.

skottie 
Honorowy Działacz

Wysłany: 2007-03-24, 16:55   

Ja też się zastanawiałem czy nie skorzystać z usług takiej firmy, ale po dwukrotnej wizycie w moim mieszkaniu i rozmowie z osobą reprezentującą wykonawcę stwierdziłem, że to wyrzucenie kasy w błoto. Może i nie mam oka budowniczego i pewnych niewidocznych gołym okiem wad nie dostrzegę, ale nie sądzę, żeby były one na tyle tragiczne, żeby konieczne były poprawki.
Ze strony osoby reprezetującej wykonawcę dostałem "zapewnienie", że nie robią fuszerki. Ktoś powie, że wszyscy wykonawcy tak powiedzą, ale mam spore przekonanie, że wszystko powinno być ok. Na odbiór pójdę z kimś z rodziny, kto robi w budowlance, żeby rzucił okiem. Na pewno teraz nie wybiorę się ze specjalistą za kasę.
A jeśli chodzi o odbiór ze specem to powiem wam o mojej koleżance, która odbierała mieszkanie ze specem z budowlanki. Okazało się, że wynalazł tam tyle wad, że nie mogła odebrać mieszkania za 1szym razem (a czepiał się dosłownie wszystkiego). Oczywiście wykonawca miał czas na naprawienie usterek, ale przy drugim odbiorze też nie wszystko było w porządku i znowu nie udało się odebrać mieszkania. Jeśli coś jest naprawdę spieprzone (że tak brzydko się wyrażę) to wtedy nawet naprawianie wykonawcy niewiele pomoże. Krzywo postawili ścianę to wyrównali dowalając kilka cm tynku. No i na co komu taka poprawka?
Ale jak już ktoś napisał. Jak ktoś się nie czuje na siłach odebrać samemu to można powierzyć to specjalistom. A jak nie to poziomica w dłoń i do dzieła :hyhy:

robson
Aktywny Forumowicz

Etap:
Etap E

Wysłany: 2007-04-13, 13:34   fachowiec przy odbiorze

Jeśli ktoś chce mogę podać kontakt do inżyniera, emerytowanego, mającego bardzo duże doświadczenie w branży. Dla niego odbiór takiego mieszkania to mały drobiazg, ma więcej czasu to pewnie taniej policzy.

myshka 
Zasłużony

Etap:
Etap D

Wysłany: 2007-04-14, 19:25   

skottie napisał/a:
Na odbiór pójdę z kimś z rodziny, kto robi w budowlance, żeby rzucił okiem. Na pewno teraz nie wybiorę się ze specjalistą za kasę.

Chyba każdy, jakby miał kogoś w rodzinie "kto robi w budowlance", wziąłby właśnie taką osobę z sobą na odbiór mieszkania. Niestety, nie każdy ma takiego kogoś w rodzinie lub wśród przyjaciół.

skottie napisał/a:
A jeśli chodzi o odbiór ze specem to powiem wam o mojej koleżance, która odbierała mieszkanie ze specem z budowlanki. Okazało się, że wynalazł tam tyle wad, że nie mogła odebrać mieszkania za 1szym razem (a czepiał się dosłownie wszystkiego). Oczywiście wykonawca miał czas na naprawienie usterek, ale przy drugim odbiorze też nie wszystko było w porządku i znowu nie udało się odebrać mieszkania.

No tu to chyba przesada? To od właściciela mieszkania zależy, czy chce odebrać mieszkanie z istniejącymi w nim usterkami (bo na przykład są takie niewielkie, że można je pominąć), czy chce mieć wszystko na tip-top? To raczej dobrze świadczy o tym specu, że zwrócił na wszystko uwagę, ale to od Twojej koleżanki zależy jakie mieszkanie chce odebrać.

My też umówiliśmy się z takim gościem co za nas wszystko w mieszkaniu sprawdzi. Chociażby dlatego, że my nie wiemy na co należy zwracać uwagę, ani na ile poważna jest jakaś ewentualna usterka.

mdr 
Nowy

Etap:
Etap E

Wysłany: 2007-05-24, 04:02   

Polecam Borysa Schmatko reklamuje sie na forum

Nie odebralem dzisiaj mieszkania ze wzgledu na usterki. Wszystko drobnica oprócz nierówności podlug i o to poszlo. Na szczescie w kilku ograniczonych miejscach ale to nie jest juz usterka w stylu "zarysowana klamka".
Przy odbiorze doszlo do wymiany zdan z TP i troche sie poczulem jak w socjalizmie
jezdzilismy na gore drugi raz i ponownie robilismy pomiary i TP musial sie poddac.
Osoby ktore nie byly jescze na odbiorze ostrzegam zeby sie psychicznie nastawic
ze TP wywiera "presje" wszystko szybko, szybko etc.

Dodatkowo polecam wykonanie dokladnych pomiarow laserowym miernikiem zeby sprawdzic powierzchnie, przy tych cenach za metr to jest istotne ze nam pare metrow nie ubylo. u mnie na szczescie wyszlo 117 a na umowie mam 116,2 wiec ok
Zarysowanie klameczki mozna olac ale tak ze 4 metry mniej dostac to ile ze 25000 pln
albo wiecej po obecnych cenach w plecy!!!

Odpowiedz do tematu